Özel Güvenlik Hizmetlerinde istihdam edilecek personel 5188 Sayılı Yasa gereğince Özel Güvenlik TEMEL EĞİTİMİ almak zorundadır. Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak ve bu maksatla, kimlik kartı almak isteyen adayların mezuniyeti(lise) ve yaşı(21) Özel Güvenlik Görevlisi olmak için yeterli ise bu eğitime katılabilirler. Temel Güvenlik Eğitimi 13 gün sürmektedir. Silahlı özel güvenlik kursu alacak özel güvenlik adayları ise ayrıca 3 gün Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi almaktadır.
Silahlı özel güvenlik kursu eğitimi tamamlayan özel güvenlik görevlisi adayları, Türkiye Genelinde yapılacak sınava katılacak ve sınavda başarılı olmaları halinde İçişleri Bakanlığının ÖZEL GÜVENLİK EĞİTİM Sertifikasını alacaklardır.
Kayıt için gerekli evraklar nelerdir?
- 1 adet resim
- Diploma aslı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Sağlık raporu (Devlet hastanesinden heyet raporu)
Başvuru şartları nelerdir?
- Silahlı Temel Eğitim Başvurularında
- En az lise mezunu olmak
- 21 yaşını doldurmuş olmak
Eğitimin içeriği nedir?
- Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları
- Güvenlik Tedbirleri
- Kalabalık Yönetimi
- Kişi Koruma
- Uyuşturucu Madde
- Genel Kollukla İlişkiler
- Güvenlik Sistem ve Cihazları
- Temel İlkyardım
- Yangın Güvenliği ve Tabii Felaketlerde Müdahale Tarzı
- Etkili İletişim
- Silah Bilgisi ve Atış (Silahlı Eğitim alan özel güvenlik adayları bu eğitimi alacaklardır.)
Sınav Puanı nasıl hesaplanır?
Silahlı Temel Eğitim alan özel güvenlik adayları yazılı ve uygulamalı sınava katılacaktır. Yazılı sınavında 100 soru temel eğitimden, 25 soru silah bilgisi ve atış eğitiminden olmak üzere toplam 125 soru yanıtlanacaktır.
Uygulama sınavında 15 m’den siluet hedefine 5 mermi atılacaktır. Her iki sınavdan ortalama olarak, 60 puan alınmalıdır. Soru puanları aşağıdadır.
Temel Eğitim soruları 100 soru her bir soru 1 puandır. (En az 50 puan alınmalıdır)
Silah bilgisi ve atış soruları 25 soru her bir soru 2 puandır. Uygulama Atışı 5 mermi her isabetli mermi 10 puandır. (En az 50 puan alınmalıdır)
Silahlı Temel Eğitim Puanı aşağıda tarif edildiği şekilde hesaplanmalıdır.
Sertifika Puanı = (Temel Eğitim Soruları + Silah Bilgisi ve Atış Soruları + Uygulama atışı ) / 2
Başarısız olanlar yeniden kurs görmeksizin bir yıl içinde birbirini takip eden 3 sınava daha katılabilir. Yine başarısız olursa tekrar kurs görmek zorundadır.
Özel Güvenlik Eğitim süresi ne kadar?
Silahlı özel güvenlik sertifikası almayı isteyen aday, özel güvenlik temel eğitiminde yüz (120) saatlik eğitime tabi tutulur. Programın (20) saati silah ve atış eğitimine ayrılır. Silah atışları poligon ortamında, 15 metre mesafeden 25 fişek üzerinden yaptırılır.
Silahlı özel güvenlik eğitimi almak ve özel güvenlik kimlik kartınızı alıp hemen işe başlamak mı istiyorsunuz? O zaman sizleri 15 günde meslek sahibi yapan kursumuza davet ediyoruz. Ayrıca silahlı özel güvenlik eğitimi alıp özel güvenlik olma yolundaki aşamaları sizlere anlatmak istiyoruz.
Silahlı Özel Güvenlik Kursu Eğitimi
Silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için öncelikle bazı şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Peki nedir bu şartlar?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- 21 yaşına girmiş ve 22 yaşından gün almak.
- En az lise mezunu olmak.
- Terör örgütleri ile hiç bir alakası bulunmamak.
- Vücut ve akli bir rahatsızlığın bulunmaması
Eğer bu şartlara uyuyorsanız silahlı özel güvenlik eğitimi alabilir ve özel güvenlik görevlisi olabilirsiniz.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi Kayıt Evrakları Nelerdir?
Silahlı özel güvenlik eğitimi şartlarınız tuttuktan sonra kursumuza kayıt yaptırmak ve silahlı özel güvenlik sertifikası almak için bazı evrakları bizlere getirmeniz gerekmektedir. Bu evraklar;
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Diploma fotokopisi veya öğrenci belgesi
- Sağlık Raporu (Devlet Hastanesinden Alınması Zorunludur. Üzerinde KBB, Ortopedi, Nöroloji, Pskiyatri ve Göz Doktorlarının kaşesi olmalı ayrıca sonuç kısmında “Silahlı özel güvenlik olur” ibaresi yer almalıdır. )
Not: Dilerseniz kurumumuza sadece nüfus cüzdanı fotokopisi ile gelerek yerinizi ayırtabilir ve ön kayıt olabilirsiniz. Böylece herkesten önce yerinizi ayırmış ve ön kaydınızı yaptırmış olursunuz.
Özel Güvenlik Kursu Sertifikası Nedir?
İlk olarak bilmeniz gereken en önemli husus özel güvenlik eğitimi için kayıt yaptırırken kayıt olduğunuz firmanın Bakanlık Onaylı Faaliyet İzin Belgesi olmalıdır. Kurumumuz sizlere Bakanlık Onaylı Resmi Özel Güvenlik Sertifikası verecektir. Lütfen resmi olmayan, size İŞ İMKANI vaadi veren hatta normalinden fazla UCUZ EĞİTİM fiyatı sunan kurumlara lütfen kayıt olmayınız!
Güvenlik sertifikası, özel güvenlik eğitim kurumundan eğitim alındıktan sonra girilen sınavda başarılı olmanız durumunda size verilen resmi sertifikanın adıdır. Bu sertifika ile çalışılmaz! Özel güvenlik kimlik kartına çevrilmesi gereklidir.
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nedir?
Özel güvenlik kimlik kartı nedir? Nasıl Alınır? Özel güvenlik sınavına girdikten sonra size vereceğimiz sertifika ile beraber bir kaç evrak tamamlamanız gerekiyor. Bu evraklar ve resmi sertifika ile Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek, sertifikanızı özel güvenlik kimlik kartına çeviriyorsunuz.
Özel güvenlik kimlik kartınızı aldıktan sonra Türkiye sınırları içerisinde resmi olarak özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirsiniz.
Kurumumuzdan özel güvenlik eğitimi almış ve binlerce özel güvenlik sertifikası kazanmış iki kursiyerlerimizi yukarıda görebilirsiniz. Kendilerini tebrik ediyor ve yeni mesleklerinde başarılar diliyoruz.
Silahlı Özel Güvenlik Dersleri Nelerdir?
İşte en uzman olduğumuz konuya geldik. Silahlı güvenlik dersleri kurumumuzda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Uzman eğitmenlerimizin hemen hemen hepsi emniyet kadrosunda görevli veya görev yapmış, konularında uzman ve en az 10 yıllık tecrübeye sabit eğitmenlerdir.
Amacımız sizleri tek sınavda başarıya ulaştırmak ve en hızlı şekilde özel güvenlik görevlisi olarak iş hayatına dahil etmektir.
Temel Dersler (12,5 gün) : Özel Güvenlik Hukuku (20 saat), Güvenlik Tedbirleri (20 saat), Yangın Bilgisi (8 saat), Kişi Koruma (9 saat), Genel Kollukla İlişkiler (4 saat), Etkili İletişim (12 saat), Uyuşturucu Madde Bilgisi (2 saat), Temel İlk Yardım (10 saat), Güvenlik Sistem ve Cihazları (5 saat), Kalabalık Yönetimi (10 saat) gibi temel derslerden oluşmaktadır.
Silah Dersi (2,5 gün) : Silah eğitimi dersleri 2 gün teorik ve yarım gün pratik olmak üzere tamamlanmaktadır. Teorik eğitimler sınıf ortamında görsel slaytlar ve videolu eğitimler halinde yapılmakta, uygulamalı eğitimler ise poligonda gerçek atış yapılarak tamamlanmaktadır.
Özel güvenlik eğitimi poligonunda silah atışımızEğitimlerimiz konusunda uzman eğiticiler ve emniyet kadrosunda çalışan profesyonel eğiticiler tarafından verilmektedir. Amacımız özel güvenlik sınavlarında en yüksek başarıyı sağlamak özel güvenlik sektörüne başarılı personeller yetiştirmektir.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi Fiyatları
Silahlı özel güvenlik eğitimi almak isteyen adayların en çok merak ettiği ve sorduğu sorulardan birisi de silahlı özel güvenlik eğitimi fiyatları olmaktadır. Eğitim kapsamında harcama yapacağınız kalemleri sizlere yazacağım. Ancak en güncel bilgiler için bizimle irtibata geçmeniz en sağlıklısı olacaktır.
Yapacağınız harcamalar şu şekildedir;
- Kurs Ücreti (Güncel fiyat için lütfen bilgi alınız)
- Sınav Harcı (Güncel fiyat için lütfen bilgi alınız)
- Poligon, Mermi, Silah Ücreti (Kurs ücretine dahildir)
- Sertifika Ücret (Kurs ücretine dahildir)
- Evrak Dosya Hazırlama (Hiç bir ücret talep edilmeden sizlere yardım etmekteyiz)
- Eğitimlerde Yapılan Testler (Ücretsizdir)
- Sınavlarda Başarısız Olunursa Tekrar Ders Eğitimi (Ücretsizdir)
Silah Atış Sınavımızdan bir kesit
Not: Bir çok kurumda ekstra ücretler talep edilirken firmamızda ekstra olarak bir ücret talep edilmemektedir. Yukarıda yazdığımız yazılar tamamen teminatımız ve sizlere armağanımızdır.
Silahlı Özel Güvenlik Olmak İstiyorum!
Silahlı özel güvenlik olabilmeniz için silahlı özel güvenlik eğitimi almanız gerekecek. Bunun içinde 21 yaşında ve en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Yaş ve mezuniyet şartlarına uyuyorsanız sizde silahlı özel güvenlik eğitimi alarak silahlı özel güvenlik olabilirsiniz. Eğer yaş veya mezuniyet şartları uyuşmuyorsa silahsız özel güvenlik eğitimi hakkında bilgi de alabilirsiniz
Silahlı Güvenlik Görevlileri Nerelerde Çalışır?
Silahlı özel güvenlik eğitimi almak isteyen bir çok kursiyer adayımız genel olarak silahlı güvenlik eğitimi aldıktan sonra nerelerde çalışabilirim, nerelerde iş imkanı bulabilirim sorusunu yöneltmektedirler. Silahlı özel güvenlik görevlisi olarak tüm özel güvenlik projelerinde görev yapabilirsiniz. Sadece eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, talih oyunları işletmelerinde, içkili yerlerde, spor müsabakaları ve benzeri etkinliklerde silahınız ile görev yapamazsınız. Ancak çalışabilirsiniz.
- Hava limanları
- Adliyeler
- Hastaneler
- Bankalar
- Holdingler
- Siteler
- Okullar
- AVM’ler
- Genel Müdürlükler
- İlaç Firmaları
- Şantiyeler
- Konserler
- Spor Müsabakaları
Kısacası özel güvenlik görevlisi olarak aklınıza gelen her projede görev yapabilirsiniz. Eğer sizde özel güvenlik eğitimi almak ve özel güvenlik görevlisi olmak istiyorsanız mutlaka bizimle irtibata geçip, özel güvenlik görevlisi olma yolunda ilk adımı atın.