Özel Güvenlik Eğitimi son zamanlarda oldukça popüler bir meslek haline gelmiştir. Bununla beraber en çok aranan personel neredeyse özel güvenlik personelidir. Bunun nedeni ise özel güvenlik personelinin bir çok özel ve kamu alanlarında görev yapabilmesidir.
Özel Güvenlik Eğitimi
Bildiğiniz gibi özel güvenlik eğitimi almadan özel güvenlik personeli olunmuyor. Bu eğitimi alabilmeniz için içişleri bakanlığı faaliyet izin belgesine sahip bir özel güvenlik kursuna yazılmalı ve sınavlarına girerek başarılı olmalısınız. Başarılı olmanız durumunda da sertifikanızı kimliğe çevirmeli ve sonrasında ise iş arayışına geçmelisiniz.
Özel güvenlik eğitimi alan bir kişi rahatlıkla iş bulabilir. Bunun nedeni her gün yeni bir AVM, banka, iş kulesi, özel ve kamu kurumu açıldığından fazlasıyla iş vardır. Ancak bu işleri beğenip beğenmemek tamamen sizin elinizdedir. Kimisine yolu uzak gelirken kimisine ücreti az gelir. Gerçi son zamanlarda yapılan iyileştirmeler özel güvenlik personellerinin de yüzünü gülümsetti.
Eğer özel güvenlik olmak istiyor ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız size bu işi anlatarak sizlere yardımcı olmak istiyorum. Yazımı dikkatlice okuyarak bu eğitimi alabilir ve başarılı olmanız durumunda nitelikli bir özel güvenlik personeline dönüşebilirsiniz.
Özel Güvenlik Eğitimi Almak İstiyorum
Öncelikle sizlere şurada yazmış olduğum “kimler özel güvenlik olamaz” yazısını okumanızı tavsiye ediyorum. Böylece özel güvenlik görevlisi olamayacak olanların birazdan aşağıya yazacağım yazıyı okumasına gerek kalmayacak.
Kimler özel güvenlik olamaz adlı yazıyı okudunuz ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadıysanız artık şöyle bir karar vermeniz gerekiyor. Silahlı özel güvenlik eğitimi mi alsam? Yoksa Silahsız özel güvenlik eğitimi mi alsam? Buna karar vermek tamamen size kalıyor. Ancak bunlar içinde bazı şartlar var.
Silahlı özel güvenlik eğitimi almak için en az lise mezunu ve 21 yaşında olmanız gerekmektedir. Eğer silahsız özel güvenlik eğitimi almak istiyorsanız da en az ortaokul mezunu (8 yıllık) ve 18 yaşında olmalısınız. Bu iki seçimden size uyanı seçtikten sonra artık özel güvenlik eğitimi alabilecek duruma geldiniz demektir.
Güvenlik Kursu Ücretleri Nedir?
Diriliş Özel Güvenlik olarak güvenlik kursu ücretleri dışında amacımız sizlere daha iyi bir eğitim vererek nitelikli özel güvenlik personeli yetiştirmektir. Bu nedenle güvenlik kursu ücretlerimizi uygun fiyatlardan sunmaya çalışıyoruz. Buradaki güvenlik personeli olacak adaylarımızın daha rahat ve ekonomik açıdan her bütçeye uygun bir ücret çalışması yapılmasıdır.
2017’nin Haziran ayında bulunduğumuzu düşünecek olursak halen 2016 Ocak ayının kurs ücretleri geçerli durumdadır. Başta da belirttiğimiz gibi bizim için önce kalite ve nitelikli personel yetiştirmek en önemlisidir.
Özel Güvenlik Eğitimi Nasıl Alınır?
Bu eğitimi alabilmek “özel güvenlik eğitim kurumu faaliyet izin belgesi” bulunan bir eğitim kurumuna gitmeniz şarttır. Aksi halde başka sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin Diriliş Özel Güvenlik Eğitim Kurumu , İçişleri Bakanlığına bağlı ve faaliyet izin belgesi olan bir kurumdur.
Yukarıda gördüğünüz faaliyet izin belgesi olmayan hiç bir kuruma gitmenizi tavsiye etmiyoruz. Eğitim kurumuna gittiğinizde veya gitmeden önce bazı hazırlanması gereken evraklar vardır. Bu evrakları hazırlayıp gitmeniz daha iyidir. Ancak sadece nüfuz cüzdanı fotokopisi ile de giderek ön kayıt yaptırılabilir. Hangi evrakları hazırlayacağınızı bilmiyorsanız ;
Silahlı özel güvenlik eğitimine kayıt için gerekli evraklar şunlardır:
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
- 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
- İkametgah (E-devletten veya muhtardan)
- Sağlık Raporu – Heyet Raporu (Devlet hastanesinden alınması zorunludur. Üzerinde KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz doktorlarının kaşesi, baş hekim onayı ve rapor üzerinde mutlaka “Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibaresi yer almalıdır.)
Silahsız özel güvenlik eğitimine kayıt için gerekli evraklar şunlardır:
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
- 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
- İkametgâh (E-devletten veya muhtardan)
- Sağlık Raporu – Heyet Raporu (Özel hastane veya polikliniklerden alınabilen, KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz doktorlarının kaşesi, başhekim onayı ve rapor üzerinde mutlaka “Silahsız Özel Güvenlik Olur” ibaresi yer almalıdır.)
Silahlı veya silahsız tercihi yaptıktan sonra evrakları hazırlamanız gerekir. Bu evraklarla beraber kurumumuza gelmeniz durumunda sizleri ilk özel güvenlik sınavına kaydınızı gerçekleştireceklerdir. Özel güvenlik sınav takvimini görmek için Özel Güvenlik Daire Başkanlığının sitesinde bulunan sınav takvimine buradan bakabilirsiniz.
Özel Güvenlik Eğitimi Başlıyor!
Kayıt işleminden bir kaç gün sonra sınıflar oluşturulur ve dersler başlar. Dersler başlamadan bir kaç gün önce sizlere ders başlama mesajı gelir. Ders başlama mesajında dersin başlayacağı gün ve saat yazar. Sizde bu tarih ve saate göre derslere katılmaya başlarsınız.
Silahlı olan kursiyerler toplamda 120 saat ders görürken silahsızlar 100 saat ders görürler. Silahlı özel güvenliklerin gördüğü 20 saatlik fazla uygulama ise silah bilgisi ve atış uygulaması olarak geçer. Bu 20 saatin 15 saatini teorik olarak sınıflarda işlenirken 5 saatlik kalan kısmı ise poligonda uygulama atışı olarak geçer.
Derslerin tamamı işlendikten sonra artık sınava girmek için özel güvenlik sınav tarihi beklenir. Bu sınav tarihinden yaklaşık 1 ay öncede sınav harçları toplanır ve sizlere tüm konular hakkında tarafımızca mesaj gönderilir. Sınav harcınızı da ödedikten sonra artık sınav tarihi beklenir.
Sınavda silahsız özel güvenliklerin geçebilmesi için 100 soruluk kısımdan en az 60 puan alması gerekir. Silahlıların ise puan hesaplaması biraz farklıdır. Dilerseniz bunu aşağıdaki videodan daha rahat anlayabilirsiniz.